Onthulling nieuw grensgevelbord

Op zondag 8 december 2019 is het nieuwe grensgevelbord van De Biergrens feestelijk onthuld. Naar aanleiding hiervan verscheen er een mooi artikel in Ons Weekblad. Lees verder onder de foto.

 

Onthulling grensbord bij De Biergrens

“Als het over grenzen gaat, dan zijn we erbij” meldde Willem van Gool, voorzitter van Toerisme Baarle, zondag bij de onthulling van een nieuw grensbord bij De Biergrens in Baarle. Hij bedankte Louis voor de uitnodiging en voor het feit dat men altijd welkom is met filmploegen die Baarle bezoeken. Dankzij de medewerking aan tal van opnames voor televisiestations over heel de wereld, is het buitenlands bezoek aan Baarle erg toegenomen. Toeristen maken graag een foto van henzelf voor De Biergrens, met een voet aan weerszijden van de grens die er dwars door het pand loopt.

Namens De Biergrens voerde Caroline Boomaars het woord. Zij sprak de hoop uit dat straks nog meer toeristen hier op de foto gaan, bij het nieuwe bord op de gevel. Toen ze de opdracht voor dit bord aan Blocc Bureau voor Creatieve Communicatie gaven, dachten ze een onmogelijke opdracht te hebben gegeven. Dat het resultaat zo leuk, zo mooi en midden in de roos zou zijn, dat hadden ze niet verwacht.

Momentje

Van de onthulling van het bord wilden ze dus een speciaal momentje maken. Daarom besloten ze bij De Biergrens om de twee pliessies van De Grenszuukers uit te nodigen. Dit jaar hebben De Grenszuukers een Belse en een Hollandse pliessie en zij waren speciaal gekomen om te helpen bij de onthulling. Pliessie Michel, van Belse zaken, kreeg het woord. Hij meldde heel eerlijk wel een Hollander te zijn, “maar dat geldt voor 50% van de inwoners van Hertog” wist hij ook. “Ik ben blij als Grenszuuker een bijdrage te mogen leveren.” Hij wees op het Belgische en Nederlands worstenbrood dat klaar stond, en de Belse bierlikeur en Nederlandse borrel Baolse Babbel. En toen wilde hij een verhaal gaan afsteken dat begon in 1198, maar dat zou te lang duren, en het doek begon weg te waaien, besloot deze pliessie dat het tijd werd voor de onthulling!

Grenslijn

Op de stoep voor De Biergrens staan de kruisjes die de grenslijn markeren en daarbij NL en BE. Die lijn is doorgetrokken in het bord boven de grote deur aan de straatzijde: daarop aan de ene kant een Belgisch bierflesje, aan de andere kant een Nederlands, de vlaggenkleuren staan erbij, de plaatsnamen en landennamen en de twee kerken op de achtergrond. “Toeristen maken hier veel foto’s op de straat, dan hebben ze nu een mooie achtergrond” aldus de medewerkers van De Biergrens die trots poseerden voor hun nieuwe bord. In de loop van volgend jaar wordt waarschijnlijk een enclavebord met informatie in de buurt geplaatst.

Jubileumjaar voor De Biergrens!

In 2017 viert De Biergrens haar 20-jarig jubileum!

Ter gelegenheid van dit jubileum verscheen er in juli een interview met 5 (oud-)medewerksters van De Biergrens in Ons Weekblad. 

We schuiven geheel in stijl aan. De medewerksters van De Biergrens hebben het voor uw correspondent speciaal ingericht : een speciale spreekruimte. Nou ja ruimte , het beter te spreken van een ruime spreekkamer. Te midden van stapels kratten, bierglazen en honderden flesjes speciaal bier heeft men speciale zitjes gecreëerd: 2 bierbakken met daarop een Dommelsch kussentje. En het moet gezegd: het zit niet onaardig maar tijdens het gesprek blijkt toch dat een ‘Hollands’ kussentje en Belgische bierkratten niet helemaal accorderen ! Maar niet getreurd het werd een gezellig onderonsje met 5 medewerksters die het niet onder stoelen of banken staken wat hun passie was en is.

Het gesprek begint met een uitsmijter van jewelste: Het is dankzij Den Belze Bruurs dat wij een plek  hebben veroverd in het Baarlese. Zo’n uitspraak vraagt om een verklaring. Wat gebeurde er namelijk? Louis Hoefnagels, eigenaar van een drankenhandel in Weelde, had het initiatief genomen om in Baarle te beginnen met de verkoop van speciale bieren. Jarenlange ervaring in de drankenhandel, gekoppeld aan een grote passie voor speciale bieren, waren de basis van dit nieuwe initiatief. Hij huurde een bedrijfshal op de hoek van de Molenstraat en Donkerstraat en startte met De Biergrens. Een naam die een begrip werd. En dit niet alleen vanwege het feit dat landsgrens door het bedrijfspand liep maar ook vanwege het gegeven dat er kennelijk geen grenzen bestonden aan het aantal verschillende speciale bieren die er te koop werden aangeboden bepaalden de naam. Bij de start waren er dat er al zo’n 300 en nu, 20 jaar later, zijn er dat meer dan 600 speciale bieren!!

Twintig jaar geleden was Den Belze Bruurs een begrip als het om Belgische bieren ging. Een begrip dat dat drie weken na de opening van De Biergrens zomaar verdween. Den Belze Bruurs stopte namelijk met zijn activiteiten! En daarmee had De Biergrens, spreekwoordelijk, zijn plaats in Baarle e.o. meteen veroverd. En daar was drie weken eerder zeker geen sprake van. Het was zondermeer een uitdaging om er mee te beginnen. 

Een passie

Tijdens het gesprek wordt duidelijk dat de 5 medewerksters altijd met veel inzet en daaraan gekoppeld arbeidsplezier gewerkt hebben. Het is niet zo dat ze alle 5 het vertrouwde gezicht zijn voor de klanten van De Biergrens. Jeanine Kools, Karlien Vermonden en Dorien Vermonden (respectievelijk 14, 3 en 7 jaar in dienst) zijn momenteel ‘het gezicht’ van De Biergrens.  Hilde van Bavel was het die 20 jaar geleden als het ware in ‘het diepe’ werd geworpen en ruim 12 jaar figuurlijk boetseerde aan het groeiende succes van de jonge onderneming. Ook Caroline Boomaars werkte er vanaf het begin een 7-tal jaren als jobstudent om, na korte omzwervingen elders, daarna weer terug te keren bij Drankengroothandel  Hoefnagels in Weelde om van daaruit, evenals haar collega Hilde, o.a. de voorraden in Baarle op peil te houden.

Ze hebben ook ‘merkwaardige’ ontwikkelingen  voorbij zien komen. Zo was in de beginjaren Palmbier niet aan te slepen, terwijl het nu helemaal ‘uit ’is. Eenzelfde lot was bijv. ook  Tuborg  beschoren.

Ze kennen hun klanten. Immers tijdens het gesprek komen ze langs….hij die altijd zijn bak Jupiter ipv Jupiler komt halen. Campingasten blijken ook trouwen bezoekers. Het is zelfs zo dat meerdere zomergasten zich eerst melden bij De Biergrens met ‘Zo vrouwtje we zijn er weer’ of “T’is weer zomer!” en bij het sluiten van het seizoen nog even het statiegeld komen innen….

20 jaar … dat gaan we vieren !

 Het twintigjarig bestaan  gaat men op zaterdag 5 en zondag 6 augustus vieren met een bijzonder evenement. Er wordt een speciale tent geplaatst waar men het vakmanschap van enkele van de beste Belgische brouwerijen kan proeven en waar het verhaal van de ambachtelijke brouwer verteld wordt. Men heeft hiervoor een kleine greep gedaan uit het grote assortiment van De Biergrens. Dat tegelijkertijd  ‘Baarle Proeft’ wordt georganiseerd in het centrum van Baarle ziet men als een versterking voor beide organisaties. “We hebben het zelfs op onze flyer vermeldt”, klinkt het in koor! Ze voegen er wel aan toe dat bij hun het accent ligt op ‘bier proeven’, nieuwe dingen laten ervaren. Het is zelfs zo dat er geen muziek klinkt. Maar de smaakpapillen hun werk laten doen zal de nodige reacties van de echte kenners en de ‘amateurgenieter’ losmaken, zo vernemen we. Of dat waar is… daarvoor zal ik zelf zeker gaan kijken en …. proeven.

Toeristische waarde

We nemen afscheid en stappen over de getrokken grenslijn, in de nationale kleuren geschilderd, om dan meteen te horen ‘o, ja dat is ook nog bijzonder…. Dat hadden we ook nog moeten vertellen..’ Talloze foto’s zijn er gemaakt op die grenslijn door Chinezen en Japanners. Onlangs waren er nog opnamen voor het programma ‘Geloof en hoop liefde ‘ en het blijkt dat ook ‘Time Magazine’ en ‘The New-York Times’ uitgebreid aandacht hebben besteed aan dit bijzonder grensgeval dat De Biergrens is.

Drankenhandel Hoefnagels zoekt: chauffeur C!

Onze collega’s van Drankenhandel Hoefnagels in Weelde zoeken een chauffeur C!

Drankenhandel Hoefnagels zoekt per direct een enthousiaste, hardwerkende en pientere chauffeur C voor werkzaamheden als:

  • Vervoer van dranklevering naar horecazaken in de regio’s Geel, Ravels, Hoogstraten, Malle
  • Lossen en opruimen van dranklevering aan horecazaken (vaten, bakken, dozen, flessen)
  • Sorteren en tellen van leeggoed
  • Controleren van leveringsbon
  • Afhandelen betalingen

Het gaat om voltijdse betrekkingen met uitzicht op een vast contract. Je vertrekt vanuit onze magazijnen aan het Geeneinde in Weelde. De exacte werkuren, werkdagen en dergelijke worden op een later moment overlegd. Het gaat in ieder geval om daguren en er is geen sprake van weekendwerk. Wij vragen wel extra flexibiliteit op en rond feestdagen.

Wij zoeken:

iemand die hard kan werken, zelf het werk ziet en correct en net te werk gaat. Iemand die de Nederlandse taal goed beheerst en gemakkelijk in de omgang en collegiaal is. Iemand die flexibel is, vooral rondom feestdagen en tijdens de zomermaanden. Iemand die over een groot verantwoordelijkheidsgevoel beschikt. Maar het is vooral belangrijk voor ons dat je zin hebt om te komen werken en met plezier naar je werk komt.

Interesse? Neem dan contact met ons op.

Mail: administratie@hoefnagelsbvba.be

Telefoon: 014 65 80 88, vraag naar Hilde of Caroline

Een gesprek is enkel mogelijk op afspraak.

Reageer nu meteen, want ons team kan jouw hulp goed gebruiken!

Drankenhandel Hoefnagels winnaar ‘Fonske Gold award’

Uit Gazet van Antwerpen, 6 april 2017

Beste drankhandelaar van België blijft nuchter na Fonske Gold Award

Het ‘Gouden Fonske’ van bierbrouwer AB InBev bekroont de beste drankhandelaar van het land. De beoordeling gebeurt op basis van tien vaste criteria, waaronder klantvriendelijkheid van het personeel, stipte leveringen, een ruim bierassortiment en bovenmaatse verkoopcijfers. Drankhandelaar Louis Hoefnagels uit Geeneinde in Ravels behaalde op alle onderdelen de beste score en wordt daarvoor nu beloond met de hoogste vakonderscheiding.

“Dertig jaar geleden ben ik hier in Weelde begonnen met de levering van twee kleine vaten Jupiler van 30 liter aan een lokaal café”, zegt Louis Hoefnagels. “Jarenlang had ik niet meer dan een basisaanbod van melk, een paar frisdranken en hooguit tien verschillende bieren. Hoegaarden bestond toen nog niet, alleen pils en enkele speciallekes, zoals kriek van Belle-Vue, trappist van Westmalle en Palm.”

Vandaag stelt Hoefnagels achttien chauffeurs, bedienden en magazijniers tewerk en levert hij aan 250 cafés, restaurants en tavernes in de wijde omgeving van Ravels: tot in Lommel, Geel en Zoersel. Ook heeft hij een goed draaiende bier- en drankwinkel voor particulieren, De Biergrens, in buurdorp Baarle-Hertog. Liefst 700 verschillende speciaalbieren liggen er op het schap.

Zelf is hij nochtans geen grootverbruiker van zijn eigen koopwaar. “Ik drink zelden. Anders kun je zo’n zaak niet runnen”, zegt hij nuchter.

De Biergrens op RTL4!

Logo_lifestyle_rtl4

DE BIERGRENS OP RTL 4!

Op zaterdag 23 juli was De Biergrens te zien bij het programma LifestyleXperience+ van RTL4. Het was een leuk en informatief item waarin presentatrice Liselotte sprak met onze Jeanine over de trends en ontwikkelingen in de bierbranche. Heeft u dit helaas gemist?  Kijk dan op de website van LifestyleXperience+ om de aflevering alsnog te bekijken.

Bekijk onze hier huidige folder!

Belbev

De Biergrens is aangesloten bij de aankoopvereniging BelBev. Elke maand is er een nieuwe folder van Belbev vol met acties en nieuwe artikelen die bij De Biergrens te verkrijgen zijn. Ga naar de website van Belbev om de consumentenfolder te bekijken.

In onze winkel zijn er nog veel meer aantrekkelijke aanbiedingen!

Alle prijzen zijn altijd excl. leeggoed (statiegeld), onder voorbehoud van typefouten en zolang de voorraad strekt.