Drankenhandel Hoefnagels winnaar ‘Fonske Gold award’

Uit Gazet van Antwerpen, 6 april 2017

Beste drankhandelaar van België blijft nuchter na Fonske Gold Award

Het ‘Gouden Fonske’ van bierbrouwer AB InBev bekroont de beste drankhandelaar van het land. De beoordeling gebeurt op basis van tien vaste criteria, waaronder klantvriendelijkheid van het personeel, stipte leveringen, een ruim bierassortiment en bovenmaatse verkoopcijfers. Drankhandelaar Louis Hoefnagels uit Geeneinde in Ravels behaalde op alle onderdelen de beste score en wordt daarvoor nu beloond met de hoogste vakonderscheiding.

“Dertig jaar geleden ben ik hier in Weelde begonnen met de levering van twee kleine vaten Jupiler van 30 liter aan een lokaal café”, zegt Louis Hoefnagels. “Jarenlang had ik niet meer dan een basisaanbod van melk, een paar frisdranken en hooguit tien verschillende bieren. Hoegaarden bestond toen nog niet, alleen pils en enkele speciallekes, zoals kriek van Belle-Vue, trappist van Westmalle en Palm.”

Vandaag stelt Hoefnagels achttien chauffeurs, bedienden en magazijniers tewerk en levert hij aan 250 cafés, restaurants en tavernes in de wijde omgeving van Ravels: tot in Lommel, Geel en Zoersel. Ook heeft hij een goed draaiende bier- en drankwinkel voor particulieren, De Biergrens, in buurdorp Baarle-Hertog. Liefst 700 verschillende speciaalbieren liggen er op het schap.

Zelf is hij nochtans geen grootverbruiker van zijn eigen koopwaar. “Ik drink zelden. Anders kun je zo’n zaak niet runnen”, zegt hij nuchter.